balk
foto5

Vrijwilligers

Binnen onze hospice zijn vrijwilligers onmisbaar. Hun liefdevolle zorg en 'er zijn voor de gast' zijn van onschatbare waarde. Want hierdoor ontstaat een sfeer van huiselijkheid, rust, veiligheid en warmte die zo kenmerkend is voor onze hospice. Onze vrijwilligers richten zich allereerst op dat wat nodig is voor onze gasten en hun familie. Zij ondersteunen bij de lichamelijke verzorging en bij het eten en drinken. Zij geven een luisterend oor, houden een gesprekje, en als iemand dat wenst geven zij een hand- of voetmassage. Ook lezen ze voor, luisteren ze samen met u naar muziek of maken ze een wandeling. Daarnaast richten de vrijwilligers zich op ondersteuning van de familie en bieden ze troost op de momenten wanneer dat nodig is.

Vrijwilliger worden?
Zonder onze vrijwilligers zou de hospice niet kunnen functioneren. Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste mensen. Een speciale vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel de juiste motivatie en de bereidheid om trainingen en cursussen te volgen. We vragen een inzetbaarheid van minimal twee dagdelen van vier uur per week en één dagdeel in het weekend per maand.
Voordat u als zorgvrijwilliger gaat werken, volgt u een meerdaagse training. Hierin komen allerlei onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor het werk in een hospice. Als u belangstelling heeft om ons team te versterken, neemt u dan contact met ons op.  knop vrienden
 

Willem de Boer Huis Hospice Hoogeveen
Duymaer van Twistweg 2
7909 CB Hoogeveen
Telefoon: 0528 - 33 16 52
info@hospicehoogeveen.nl