Kandelaar voor de Hospice

Maandag 11 april mochten het bestuur en de medewerkers van het Willem de Boer Huis, Hospice Hoogeveen een prachtig cadeau in ontvangst nemen van de C&W de Boer Stichting. Hans de Willigen, voorzitter van de stichting overhandigde een van glas geblazen kandelaar aan Eddie Seinen, voorzitter van het bestuur van de hospice.

Afbeelding2 A Weima

De kandelaar is door de bekende Noord Nederlandse glaskunstenaar Johan de Vries geblazen in de huisstijlkleuren van de hospice. Het kunstwerk krijgt een bijzondere betekenis en functie in het Willem de Boer Huis. Als een gast overleden is, wordt de kaars in de kandelaar aangestoken en deze blijft branden tot het moment waarop de overleden gast de hospice verlaat. Zo wordt op een eervolle wijze afscheid genomen van overleden gasten. Het is dan ook een heel passend cadeau ter ere van het 15-jarig bestaan van de hospice dat vorig jaar gevierd is. De C&W de Boer Stichting heeft een speciale binding met de hospice, die teruggaat naar 20 jaar geleden.