Corona maatregelen

Wijziging per 15 juli 2021
Het zal niemand zijn ontgaan dat de Corona besmettingen in met name Groningen en Drenthe in de laatste weken erg snel zijn opgelopen. Voorop staat dat we willen voorkomen dat gasten besmet worden met Corona. Een uitplaatsing willen we voor hen zoveel mogelijk voorkomen omdat dit heel ingrijpend is.

Opname
Het afnemen van een PCR test voor opname blijft verplicht, ook als de gast al gevaccineerd is.

Het dragen van een mondkapje
• In de gemeenschappelijke ruimtes draagt iedereen een mondkapje. Als we op 1 ½ meter van elkaar zitten, mag het mondkapje af.
• Op de gastenkamer dragen we een mondkapje om de gast te beschermen. Als je bij een gast stil zit op 1,5 meter mag het mondkapje af. Dit geldt voor vrijwilligers, coördinatoren, zorg, huishoudelijke dienst en bezoek.

Bezoek
• Maximaal 8 bezoekers per dag; maximaal 4 tegelijk waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd moet zijn. Eerste contactpersoon is verantwoordelijk voor het verdelen van bezoek over de dag.
• Bezoekers moeten zich registreren. Dit kan genoteerd worden op een formulier op de kamer.
• Ook het bezoek moet bij binnenkomst een mondkapje dragen en handen desinfecteren.
• Het bezoek mag het mondkapje af doen bij de gast op de kamer als de anderhalve meter is gewaarborgd.
• In de stervensfase is er uiteraard meer mogelijk, dit in overleg met de coördinator.

Bezoek in huiskamer/keuken
Aan de bezoekers wordt gevraagd zich niet te begeven in de woonkamer/keuken, omdat deze ruimtes te klein zijn om met veel mensen te verblijven. In overleg kunnen zij wel gebruik maken van onze familiekamer. De vrijwilligers verzorgen graag de koffie en thee op de kamer van de gast.

Gasten in huiskamer/keuken
Gasten mogen zich wel begeven in de gemeenschappelijke ruimtes op 1,5 meter als ze geen bezoek hebben.