balk
foto home2

In Memoriam Mevrouw Cor de Boer (1930-2022)

Op 30 juni 2022 overleed mevrouw Cornelia (Cor) de Boer op 92- jarige leeftijd. Samen met haar man was zij initiatiefneemster voor de oprichting van de hospice in Hoogeveen. Op 5 oktober 2005 legde mevrouw de Boer de eerste steen van het Willem de Boer Huis, dat toen de naam van haar in 2002 overleden echtgenoot kreeg. Zij heeft enorm veel voor de hospice betekend.

Mevrouw de Boer werd als Cornelia Otten, de oudste dochter van een aannemer in Hoogeveen in 1930 geboren. Zij trouwde in de vijftiger jaren met Willem de Boer, telg uit een succesvolle kruideniersfamilie. Samen waren zij een van de eerste grondleggers van zelfbedieningswinkels in Nederland en als ondernemersdochter was Mevrouw de Boer de zakelijke drijfveer achter dit nieuwe concept. Zij wist goed in te spelen op vragen van klanten en later als directeur non-food van De Boer Supermarkten was zij een gedreven topvrouw in de toentertijd door mannen gedomineerde supermarktwereld. In 1987 trok de familie zich terug uit de winkelbedrijven.   

De heer en mevrouw De Boer richtten na de verkoop van het winkelconcern, de C. & W. de Boer Stichting op. Een stichting waarmee veel goede initiatieven en activiteiten in Noord Nederland financieel werden en worden ondersteund. Dankzij hun substantiële bijdrage was het financieel mogelijk een hospice in Hoogeveen te starten. Hoogeveen is  altijd de woonplaats van Mevrouw de Boer geweest. Beiden vonden dat dit initiatief een geschenk aan de bevolking van Hoogeveen en omstreken moest zijn. Een bijna-thuis-huis dat voor iedereen in de laatste fase van het leven, toegankelijk is. Mevrouw de Boer was nauw betrokken en stelde hoge eisen aan de bouw van de hospice, vastberaden drukte zij haar stempel op de realisatie. Ook in de jaren na de opening in 2006 toonde zij haar warme betrokkenheid en gaf zij haar visie op de hospicezorg. Regelmatig bracht zij een bezoek aan de hospice en maakte daar een praatje met de vrijwilligers. Zo bleef zij goed op de hoogte van wat er gaande was en hoe de vrijwilligers hun werk in de hospice ervaarden. Met Pasen werden de vrijwilligers overladen met paaseitjes en met Sinterklaas bracht zij zakkenvol pepernoten mee. 

Zij was een markante vrouw en een bijzondere persoonlijkheid en wij zullen haar nauwe betrokkenheid en haar onverwachte bezoekjes missen. Op de dag van haar overlijden en op de dag van haar uitvaart brandde de kaars in de hospice als eerbetoon voor alles wat zij voor het Willem de Boer Huis heeft gedaan en heeft betekend. Ook haar naam zal net als die van haar man altijd verbonden blijven met het Willem de Boer Huis. 

eerste steen

knop vrienden

Willem de Boer Huis
Hospice Hoogeveen
Duymaer van Twistweg 2
7909 CB Hoogeveen

Telefoon: 0528 - 33 16 52
(dag en nacht bereikbaar)
info@hospicehoogeveen.nl
www.hospicehoogeveen.nl


Facebook